Största fotbollsligorna i världen

Om du älskar fotboll så har du också mycket att välja på. Det finns ett stort antal ligor att följa i världen. Många nöjer sig såklart med Allsvenskan eller kanske till och med Superettan, men för en del kan det vara mer spännande med internationell fotboll. Vi har därför valt att lista fyra riktigt bra alternativ på fotbollsligor i världen.

La Liga

La Liga är Spaniens högsta division och är alltså deras motsvarighet till Allsvenskan. Det är samtidigt också klassat som världens bästa fotbollsliga enligt UEFA. Du får högkvalitativ fotboll med världskända lag som Real Madrid och Barcelona. Du har även lag som Sevilla, som har vunnit UEFA Europa League sex gånger.

La Liga följs årligen av många här i Sverige genom C More som har rättigheterna till matcherna. Många följer också La Liga, samt andra ligor vi listar nedan, genom bettingsidor som erbjuder sändningar för live betting på La Liga och annan fotboll. La Liga är rätt val om du vill följa en av de största fotbollsligorna i världen.

Premier League

Premier League är det bästa inom brittisk fotboll. Det är deras mest ansedda liga och enligt många, är det faktiskt världens bästa. Den har faktiskt fler tittare än La Liga gör, inte minst då brittisk fotboll är enorm. UEFA rankar Premier League som den andra bästa ligan i världen efter La Liga. Det är inte bara i Europa som vi tittar på det, matcherna sänds i mer än 200 länder världen över.

Det finns många stora spelare i lag som Arsenal, Manchester United och Liverpool. Även i de andra lagen finner man många stjärnskott som sedan kan dyka upp i andra ligor. Totalt är det 20 lag som kämpar mot varandra. De fyra bästa lagen i ligan får sedan omedelbart gå över till UEFA Champions League. Det lag mest flest ligatitlar är Manchester United.

Serie A

Serie A är den italienska ligan där bland annat Zlatan har spelat. Ligan var enorm under både 80- och 90-tal. Idag är den inte riktigt lika stor men har lyckats få lite mer uppmärksamhet under de senaste åren. Det här har också lett till att fler har valt att titta på matcherna, även om det inte riktigt når upp till ligor som Premier League och La Liga.

Bundesliga

Bundesliga är den högsta divisionen i Tyskland och även klassad som den fjärde bästa ligan enligt UEFA, inget dåligt betyg för landet. Det här är antagligen den minst populära ligan i listan, men man ska samtidigt inte underskatta hur populär den faktiskt kan vara. Bayern München är det största laget just nu och har lyckats väldigt väl även i internationella ligor.